Slapen in het donker

Donkere kamer verlaagt de kans op obesitas

Slaap is belangrijk voor een mens. Het helpt u weer op te laden  voor de volgende dag. Voor een goede nachtrust heeft u een  donkere slaapkamer nodig. Onderzoek heeft aangetoond dat een  donkere slaapkamer de kans verlaagt op obesitas, bijziendheid en  psychologische aandoeningen. Daarom is het belangrijk om uw  slaapkamer goed te verduisteren met bijvoorbeeld verduisterende  rolgordijnen. Klik hier voor een voorbeeld van verduisterende rolgordijnen.

Licht verstoort uw slaap-waakritme  

Een klein beetje (kunst)licht verstoort volgens diverse  wetenschappers uw slaap-waakritme. Een donkere kamer is dus  belangrijk voor een goede slaap. Nachtelijk licht van bijvoorbeeld een lantaarnpaal buiten of van uw wekker in uw kamer, kan leiden tot een slechtere stofwisseling en een verstoorde celdeling.  U kunt dus snel dikker worden van een te lichte slaapkamer. Heeft u een te lichte slaapkamer? Dan is een verduisterend rolgordijn  een goede optie.

Meer bijzienden in lichte slaapkamer

Al in 1999 is uit onderzoek van de universiteit van Pennsylvania geconcludeerd dat slapen in een donkere kamer het zicht van kinderen verbetert. Cijfers toonden namelijk aan dat bijziendheid meer voorkomt bij kinderen die slapen in lichte kamers. Om de slaapkamer van uw kind goed te verduisteren kunt u het beste  kiezen voor verduisterende rolgordijnen. Een donkere  slaapkamer schijnt ook  epressies te helpen voorkomen en schijnt  zelfs te helpen borstkanker te voorkomen.

Donkere kamer helpt borstkanker te voorkomen

Er zijn aanwijzingen gevonden door Amerikaanse  wetenschappers dat een donkere kamer zelfs kan helpen om borstkanker te voorkomen. Als u te weinig ‘donker ziet’ kan uw aanmaak van Melatonine in de war raken. Melatonine wordt ook  wel een slaap- of herstelhormoon genoemd en helpt bij het onderdrukken van tumoren. Een donkere slaapkamer is dus
belangrijker dan u misschien dacht. Raamdecoratie als verduisterend rolgordijnen op maat  zijn daarom geen onnodige maatregel. Hier  een aantal tips voor een donkere slaapkamer:

  1. Zet uw oplichtende apparaten zoals smartphone en iPad uit
  2. Dek uw wekker af
  3. Zet uw televisie uit en niet op slaapstand
  4. Dek de kieren van uw deur af
  5. Gebruik geen lichten met bewegingssensor
  6. Koop een goed verduisterend rolgordijn
  7. Monteer uw verduisterend rolgordijn zo dicht mogelijk tegen
  8. het raam aan

Rolgordijnen op maat kunt u vinden op: www.mijnraamdecoratie.nl